Home Overzicht Petitie voor verbetering openbaar vervoer naar IJburg

Petitie voor verbetering openbaar vervoer naar IJburg

0

In petitie aan de leden van de Tweede Kamer pleiten bewoners voor  metrolijn van Amsterdam CS via IJburg naar Almere en beter openbaar vervoer in IJburg.

Op petities.nl zijn de initiatiefnemers van de petitie duidelijk: Het openbaar vervoer in de Amsterdamse buitenwijk IJburg is altijd ‘enorm knudde, om van te huilen’. Heel vaak zijn er storingen op de enige tramlijn (26) van Ijburg naar de stad. Daardoor zijn er dramatische vertraagingen op reis naar werk en school. ‘Er worden al plannen gemaakt voor verbeteringen (zoals met een extra bus of metrolijn) en we hopen dat die zo snel mogelijk plaats vinden’, aldus de tekst van de petitie.

Om het openbaar vervoer van en naar IJburg te verbeteren doen de petitionisten de suggestie tram 26 om te bouwen tot een sneltram of metrolijn, waarmee de storingen flink gereduceerd kunnen worden. Een metro of sneltram brengt de reizigers sneller op hun bestemming en kan veel meer reizigers vervoeren dan de tram.

Ook pleiten de mensen achter de petitie voor de aanleg van een tunnel of een brug over het IJmeer waarmee de metro of sneltram kan worden doorgetrokken naar Almere Stad of Haven. Het plan om een IJmeerlijn te bouwen bestaat al langer. Zo kan men ook veel sneller, in circa 35 minuten, van Amsterdam naar Almere en terug reizen. Daarbij merken ze op dat de treinen vol zitten. Zo’n IJmeerlijn ontlast de treinen die vol zitten.

Check Petitie

Plan voor IJmeerverbinding van Posad uit Den Haag. Het is een van de plannen.
Vorig artikelVolle bak en interessante gasten talkshow Dwars door Oost in de Jungle
Volgend artikelMichel Krielaars ontvangt in Oba Live de Theodor Award