Duiker Doris is de nieuwste tentoonstelling voor families met kinderen van 2+ jaar. In deze vrolijke museumbeleving maken de allerkleinsten al spelenderwijs kennis met Het Scheepvaartmuseum, liefde voor het water en de wereld van de zee.

In Duiker Doris verkennen families met kinderen samen met hun gezelschap – van vriendjes en vriendinnetjes, tot ouder, verzorger, tante, opa of oppas – op een speelse en creatieve manier werelden onder en op het water.

In Duiker Doris laten kinderen hun fantasie de vrije loop in een interactief avontuur van zee naar land. Op de bodem van de zee vindt Doris een mysterieuze lamp die terug moet worden gebracht naar de vuurtoren. Onderweg komt Doris van alles tegen en bij elk onderdeel van de reis beleven kinderen iets leuks, spannends of leerzaams. Elke familie is welkom om te klauteren door tonnen en bootjes, te luisteren naar een zingend zeewierbos, blokken te bouwen met sierlijke zeemonsters, en nog veel meer.

Stefanie van Gemert, hoofd educatie & inclusie van Het Scheepvaartmuseum is heel blij met de toevoeging van Duiker Doris aan het vaste aanbod van het museum. ‘De kennismaking met het museum en de fascinatie voor water is er nu ook voor peuters en kleuters. We stimuleren met deze tentoonstelling een intergenerationele museumervaring. Iedereen met een familie is hier welkom. Of dat nu samen is met een ouder, tante of buurfamilie, met de opvang of met oma of opa.’

Het Scheepvaartmuseum maakte deze tentoonstelling met ontwerpstudio Kaleido Collective en illustrator Kwennie Cheng. Duiker Doris.