Home Overzicht Piet Boogert van het Lloyd Hotel Koninklijk onderscheiden

Piet Boogert van het Lloyd Hotel Koninklijk onderscheiden

0

Niemand minder dan minister Lilianne Ploumen maakte voorafgaand aan het jaarlijkse AmsterdamDiner bekend dat Piet Boogert is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Piet Boogert is één van de initiatiefnemers van het AmsterdamDiner, een benefietdiner dat jaarlijks geld ophaalt voor het Aids Fonds en STOP AIDS NOW!

Het initiatief voor het AmsterdamDiner is in 1992 ontstaan toen het Wereldcongres over hiv/aids in Amsterdam werd georganiseerd. Piet Boogert is sinds de oprichting vrijwilliger en inmiddels onbezoldigd bestuurslid en penningmeester van de stichting. Hij levert daarbij een grote bijdrage aan de totstandkoming van de loterij die een belangrijk onderdeel vormt van het diner. Het AmsterdamDiner is uitgegroeid tot een van de grootste benefietdiners van Nederland. Sinds de oprichting heeft de stichting inmiddels meer dan 10 miljoen euro opgehaald voor het goede doel.

Met zijn grote netwerk zet Piet Boogert zich in voor maatschappelijke en culturele activiteiten. Zo was hij onbezoldigd bestuurslid bij onder andere de Stichting Tolhuistuin, Pride Photo Award en Stichting Homomonument. Ook is hij actief bij verschillende onderwijsinstellingen als gastdocent en adviseur, waaronder bij de Hotel Management School in Maastricht.