Home Overzicht Piet Heintunnel afgesloten voor vrachtauto’s. Renovatie start in 2021

Piet Heintunnel afgesloten voor vrachtauto’s. Renovatie start in 2021

0

De Piet Heintunnel voldoet niet aan de nieuwe veiligheidseisen die vanaf 1 mei van kracht zijn. Pas in 2021 kan een grote renovatie worden gestart. Om de tunnel toch open te mogen houden. Vrachtauto’s mogen vanaf 1 mei de tunnel niet in om het risico op een brand in de tunnel met veel rookontwikkeling sterk te verkleinen. Ander verkeer kan gebruik blijven maken van tunnel.

De renovatie van de Piet Heintunnel is technisch complex. Een goede voorbereiding en planning vragen tijd. Vorig jaar werd duidelijk dat er meer tijd nodig is voor de voorbereiding van de renovatie. Deze werkzaamheden staan nu gepland vanaf het voorjaar van 2021 tot de zomer van 2022. Voor de renovatie is meer geld nodig dan eerder werd begroot. De precieze hoogte van de kostenoverschrijding wordt bekend in de voorjaarsnota. Naast de Piet Heintunnel worden ook andere tunnels aangepakt.

Omleidingsroutes vrachtverkeer
Dagelijks maken ongeveer 30.000 motorvoertuigen gebruik van de anderhalve kilometer lange tunnel, waarvan ongeveer 450 vrachtauto’s. Vanaf 1 mei wordt het vrachtverkeer omgeleid via de Gooiseweg (S112) en de Nieuwe Leeuwarderweg (S116). Dat zijn de gebruikelijke omleidingsroutes als de tunnel voor onderhoud is afgesloten. De Piet Heintunnel blijft toegankelijk voor alle overige verkeer, inclusief nood- en hulpdiensten. Ook voor tram 26 verandert er niets, omdat die door een separate tunnelbuis gaat.

 

Vorig artikelHonden in de strijd tegen zwerfafval
Volgend artikelBiolicious, de missie van Pien