Home Overzicht Pingen op je fiets

Pingen op je fiets

0

Duizend fietsers krijgen een knop op hun fiets waarmee ze kunnen registreren wat ze op hun dagelijkse fietsrit tegenkomen. Daarmee wil de gemeente een beter inzicht krijgen van de fietservaring in de stad. Ook in Oost valt er op fietsroutes en fietspaden nog heel wat te verbeteren.

In de stad is de fiets nog altijd een hele goede en makkelijke manier om je te verplaatsen. Fietsen in Amsterdam krijgt gemiddeld een ruim voldoende. Maar het is bijvoorbeeld ook regelmatig druk op het fietspad en daar heb je als fietser last van. Daarom onderzoekt de gemeente Amsterdam regelmatig hoe fietsers hun rit ervaren. Het gebruik van de pingknop kan daarbij helpen.

Pingknop op je fiets
Met een pingknop op je fietsstuur kun je direct laten weten wat je onderweg tegenkomt. En wat er beter kan en waar ben je eigenlijk tevreden mee bent?  Zo krijgt de gemeente een beter beeld van de fietservaring in de stad. De resultaten worden door de gemeente gebruikt om – waar mogelijk – om het beleid aan te scherpen en de maatregelen beter uit te voeren.

Meedoen met pilot
Ping start eind maart en is nu nog een pilot waarin duizend fietsers met een pingknop in de maanden maart en april feedback geven over hun fietservaringen. Wil je deelnemen aan deze pilot? Registreer je dan via het registratieformulier. Registratie betekent niet automatisch dat je kunt deelnemen. Een goede spreiding van de deelnemers over de stad maakt dat je niet mee kunt doen, omdat je in een stadsdeel woont dat al goed vertegenwoordigd is.