Home Overzicht Plan B van de Tigers zet Groningen op zijspoor

Plan B van de Tigers zet Groningen op zijspoor

0

Met nog twee thuiswedstrijden en één uitwedstrijd te gaan nadert ook voor de U19-Tigers het einde van het seizoen. Het BeNe-Leagueteam heeft na het verlies van Zoetermeer Panters afgelopen vrijdag alleen kans op deelname aan de play-offs als de thuiswedstrijd tegen Antwerpen wordt gewonnen en de Panters verliezen. Het toekomstteam verloor hun laatste wedstrijd in Leeuwarden met 10-6.

Verslag Lewis Daniels

Even lijkt het of de Tigers en de Groningers denken dat het seizoen voor hen al voorbij is. Of ze hebben hun wekker te laat gezet. Een veel voorkomende jongerenkwaal. Weet iedereen vanaf twintig, dertig zich ook nog te herinneren. Hoewel gedomineerd door de Tigers is de eerste periode een langzame wedstrijd die geen winnaar laat zien.

Amsterdam loopt grote kansen mis door rommelig positiespel en schiet drie keer op de lat van het Groningse doel. GIJS schaatst achter de feiten aan en vormt geen moment een bedreiging. Beide teams scoren niet tijdens powerplays (en overleven zo dus ook die van de ander). Meer valt simpelweg niet te vertellen over de eerste twintig minuten. Het publiek kijkt elkaar vragend aan omdat de kansen voor hekkensluiter Groningen niet hoog werden ingeschat.Wat is hier aan de hand? Misschien komt het door de afwezigheid van de coach. Tijdens de rust staat het 2-3. Voor de goede orde, het gaat hier om de eerste tijdstraffen. De vele die nog volgen zullen de wedstrijd kenmerken.

In de tweede periode blijkt dat de Tigers de eerste twintig minuten goed hebben geëvalueerd. Plan B treedt in werking. Ze voeren direct het tempo op en spelen weer als het team dat dit seizoen de derde plek heeft bereikt. Kansen worden nu wel benut. Na ruim drie minuten spelen scoren Billy Grapperhaus met een assist van Laurence Bos tijdens een powerplay.

Gaandeweg wordt het steeds drukker op de strafbanken van beide ploegen. Ondanks hun hard werkende verdedigers kunnen de Groningers niet voorkomen dat, inmiddels negen straffen verder, Grapperhaus opnieuw raak schiet, ditmaal met een assist van de sublieme, snel schaatsende Noah Smits. Nog twee straffen voordat Boris Kuppens met assists van Malachy Conghaile en Ole Helmink het 3-0 maakt.

Hier en daar nemen de emoties iets te veel toe. De Groningse teambegeleider moet de spelersbench verlaten omdat hij een scheidsrechter beledigt. Een Tiger mag niet verder meespelen wegens slashing. Ook twee minuten strafbank voor een Groningse speler voor clipping, het onder de knieën checken (fysiek contact maken met lichaam, heup of schouders) van een Tiger. Inmiddels ligt het spel al een tijd stil. De laatste vijf minuten verlopen zonder incidenten. Voor de administratie. Goals: 3-0. Tijdstraffen: 9-10.

Halverwege de derde periode maakt Malachy Conghaile met hulp van Laurence Bos en Mark Gasseling het vierde en laatste goal van de avond. Wat straffen betreft houdt het nog niet op voor Amsterdam. Ze vallen nog vier keer in de prijzen. De Tigers winnen zo met 4-0 van GIJS. De tijdstraffenscore eindigt met 15-12. Door het draaiboek te veranderen hebben de Tigers een wedstrijd die mak begon veranderd in een snelle pot vol actie waarin ze volledig de regie hadden. Een wedstrijd die ze vooral zelf leuk maakten. Vanaf de tweede periode konden de Groningers Amsterdam niet meer bijhouden, laat staan invloed uitoefenen op het spel. Een mooie prestatie van de Tigers die een deel van de spelers misten en het zonder coach moesten doen. Zaterdag 2 maart brullen de Tigers tegen het nationaal vrouwenteam dat het vorig uitstekend deed op het WK in Mexico-Stad. Vanaf 15.00 uur in de Jaap Edenhal.

 Met dank aan Ellen Graaff Hermann