Home Wonen Plek voor de bouw van 641 woningen in de aanbieding

Plek voor de bouw van 641 woningen in de aanbieding

0

Dit jaar worden in Oost zes nieuwe kavels voor de bouw van woningen via een tender op de markt gebracht. Bij een tender wordt door verschillende partijen gestreden om de bouwkavel te verkrijgen. De inschrijver op de tender met de beste score krijgt de opdracht. Het gaat daarbij meestal om prijs en kwaliteit.

In het tenderprogramma van de gemeente Amsterdam staan kavels in de omgeving van het Amstelstation en op IJburg. Het gaat om kavels voor koop-, middenhuur- en sociale huurwoningen. De ervaring leert dat de nodige tijd verstrijkt tussen het moment van het op de markt brengen van een tender en het moment dat de bouw echt van start gaat. Een bouwkavel die in 2017 op de markt wordt gebracht zal normaal gesproken anderhalf tot twee jaar later in aanbouw worden genomen. Dit betekent dat de tenders van 2017 tot meer woningen leiden in 2018 en in 2019.

Vorig jaar werden in Amsterdam 5.000 woningen in aanbouw genomen. Van 5.705 woningen is de bouw gestart. Wethouder Grondzaken Eric van der Burg: ‘Afgelopen jaar kende Amsterdam ongeveer 15.000 nieuwe inwoners. Het grootste deel van deze mensen zoekt een huis. Hiervoor stellen wij grond beschikbaar waarop huizen gebouwd worden. De afgelopen jaren werd een recordaantal woningen neergezet. Ook de prognoses voor de komende jaren zijn goed.’

De kavels die dit jaar worden uitgegeven.

  • Omgeving Amstelstation: 200 woningen
  • IJburg 2 Centrumeiland: 35 woningen
  • IJburg 1 Haveneiland West: 100 woningen
  • IJburg 1 Steigereiland: 50 woningen
  • Oostpoort op de DWI locatie: 55 woningen
  • Amstelkwartier 2e fase: 201 woningen
Vorig artikelEen liefdevol monument
Volgend artikelPlek voor de bouw van 641 woningen in de aanbieding