Home Groen Pluk zelf je kunstwerk van bloemen in de tuin van Darwin

Pluk zelf je kunstwerk van bloemen in de tuin van Darwin

0

Als je zoveel bloeiende planten ziet, popel je ook om de bloemen te plukken? Maar helaas, dat kan en mag niet. ‘Kijken, kijken en niet plukken’ geldt voor al het openbare groen en mooie bloementuinen. Maar op zondag 8 oktober maakt de Tuin van Darwin hierop een uitzondering.

Wie wil er nu niet een mooi gemengd boeket? Je kunt het zelf plukken en samenstellen op zondag 8 oktober op de boekettendag. Dit houdt in, dat iedereen zelf bloemen mag komen plukken, om daarmee een mooi gemengd boeket samen te stellen. Met 260 vaste planten, waarvan er nog zeker 30 soorten nu rijk in bloei staan moet dat zeker lukken. Zo zijn er diep blauwe monnikskappen, diverse herfstasters in alle tinten van zacht roze tot diep paars. Het Koninginnekruid staat nu in volle bloei. Kom het met eigen ogen zien.

Plantentuin van Darwin
Het beste bewaarde geheim van Watergraafsmeer is de Plantentuin van Darwin. De randen van de vaste plantentuin worden afgeschermd met taxushagen. Vanuit de straat is het niet duidelijk dat in het plantsoen een bijzondere vaste plantentuin zich verschuilt.  Veel bewoners van de Watergraafsmeer weten niet dat er een vaste plantentuin in het plantsoen aanwezig is.

260 soorten vaste planten
Aan de rand van de Watergraafsmeer is een plantentuin van 260 soorten vaste planten, die allemaal rijk bloeien. De tuin van park Darwin aan het Darwinplantsoen staat vol planten die luisteren naar fraaie namen als gipskruid, zonneroosje en slangekop.  De tuin, die deel uitmaakt van een park, werd in 1963 aangelegd, naar ontwerp van landschapsarchitect Hans Warnau. Een tijd lang was de tuin vaker dicht dan open, maar nu is hij dagelijks te bezoeken.

Deskundige begeleiding
In de tuin is gereedschap en deskundige begeleiding aanwezig. Het is gratis voor vrijwilligers, donateurs en leden van de vereniging vrienden van het Park van Darwin. Nog geen lid? Geen probleem: je kan je meteen inschrijven. Ook als vrijwilliger! Wil je dat niet? Ook geen probleem want dan betaal je vijf euro voor een prachtig, zelf geplukt boeket.

De boekettendag van de Tuin van Darwin aan het Darwinplantsoen is 8 oktober tussen 12:00 en 16:00 uur. De tuin is dagelijks van 9:00 tot 19:00 gratis toegankelijk.

Meer informatie  www.vriendenvanparkdarwin.nl of Facebook

Vorig artikelKunst kijken en gratis lekker ontbijt bij vierde editie van East Side Art for Breakfast
Volgend artikelOntdek je angst voor het onbekende met Mounir Samuel