Home Oud Oost Polderblok met 54 woningen geeft groene impuls aan Oostpoort

Polderblok met 54 woningen geeft groene impuls aan Oostpoort

0

Tussen het politiebureau op de Linnaeusstraat en het Montessori College Oost op de Polderweg komt Polderblok, een gebouw met 54 appartementen en studio’s in het midden segment huur. Het wordt een groen en duurzaam woongebouw.

Het duurzame ontwerp van Polderblok gaat door integratie van architectuur en natuur de leefbaarheid in de wijk een groene boost geven. Een kwart van de woningen krijgt een gemiddelde oppervlakte van 73 m2 en is daardoor ook geschikt voor gezinnen.

Duurzaamheid is in het ontwerp van het gebouw verweven en het groen is letterlijk zichtbaar op de gevel. Klimplanten en daktuinen zorgen onder andere voor de opvang van fijnstof en CO2, filtering van zonlicht en reductie van geluid. De groene gevel is ook een nest- en schuilplek voor vogels en insecten.

Op de daken en de strook gevel in de binnentuin, komen zonnepanelen en slimme regenwateropvang voor hergebruik. Ook  komt er in de ondergrond een warmtekoude-systeem en worden hergebruikte materialen toegepast bij de bouw. De toekomstige bewoners krijgen ook twaalf elektrische (bak)fietsen voor gemeenschappelijk gebruik tot hun beschikking.

In de komende periode wordt het ontwerp voor gebouw verder uitgewerkt. De start bouw is gepland eind 2020. Met de komst van het Polderblok zal de bouw van Oostpoort voltooid zijn.