Home Overzicht Politie neemt ruim 800.000 euro in beslag

Politie neemt ruim 800.000 euro in beslag

0

De politie heeft in augustus in een woning in IJburg een grote hoeveelheid geld en dure horloges aangetroffen en in beslag genomen. Twee mannen zijn aangehouden.

Eén van de mannen hield zich verdacht op met een auto op de IJburglaan. Bij controle bleek dat hij een tas bij zich had met ruim 90.000 euro in contant geld. De 29-jarige man is op verdenking van witwassen aangehouden. Tijdens zijn fouillering trof de politie 4.500 euro in contanten aan.

Verstopt in woning
In verband met de aanhouding onderzocht de politie ook een woning aan de IJburglaan. Op verschillende plaatsen in de woning trof de politie grote hoeveelheden geld aan. Op een aantal plaatsen in de woning was het geld verstopt. De politie nam in de woning ruim 800.000 euro en verschillende dure horloges in beslag. De 47-jarige bewoner van het pand is eveneens op verdenking van witwassen aangehouden.

70.000 euro in auto
Nader onderzoek van de auto bracht een verborgen ruimte aan het licht, met daarin 70.000 euro aan contanten. Dit geld en de auto zijn eveneens in beslag genomen.