Home Kort nieuws Politie stopt illegaal feest op Zeeburgereiland en beboet fesstgangers

Politie stopt illegaal feest op Zeeburgereiland en beboet fesstgangers

0

Een feest op het gemeenschappelijk dakterras en in een woning aan de Kees Broekmanstraat op het Zeeburgereilnd is vannacht beëindigd door de politie. Aanwezige feestgangers zijn beboet voor het overtreden van de noodverordening.

Rond middernacht kreeg de politie melding van geluidsoverlast. Een groep mensen van ongeveer veertig personen stond op een gemeenschappelijk dakterras te feesten. Ook in de woning was ook een groep aan het feesten met luide muziek en geen onderlinge afstand. Een deel van de feestgangers rende weg bij het zien van de politie. Het feest is door de politie beëindigd. De organisatoren en de bezoekers hebben een boete gekregen.

Intensievere handhaving illegale feesten
Bij aantreffen van illegale feesten waar bezoekers zich willens en wetens niet aan de noodverordening houden, treedt de politie direct verbaliserend op. ‘We richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet’, aldus de politie. ‘Deze intensievere handhaving rond illegale feesten moet bijdragen een halt toe te roepen aan de oplopende coronabesmettingen in Amsterdam.’