Home Kort nieuws Politie vindt gevaarlijk vuurwerk in berging van woning

Politie vindt gevaarlijk vuurwerk in berging van woning

0

Burgemeester Halsema heeft een naastgelegen berging van een woning aan de Derde Wittenburgerdwarsstraat laten sluiten. Het gebruik van de berging levert een gevaar op voor de openbare orde en is daarom op grond van de Gemeentewet voor drie maanden gesloten.

Naar aanleiding van een tip over eventuele aanwezigheid van vuurwerk in de berging heeft de politie onderzoek gedaan. De politie trof 356 cobra’s en 12 mortieren aan die in verschillende openstaande dozen in de berging stonden. Ook vond de politie een vuurwerkbom. Het gaat hier om massa-explosief en professioneel vuurwerk dat niet voor particulier gebruik geschikt is. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft de vuurwerkbom op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

De aanwezigheid van dit professionele vuurwerk op een onveilige locatie, zonder de wettelijk verplichte beveiligingsmaatregelen, vormt een groot risico voor omwonenden, voorbijgangers en hulpverleners in het geval van explosie of brand. Het geopend blijven van deze berging levert een gevaar op voor de openbare orde.