Home Overzicht Politie vindt materiaal plofkraken in woning Bessemerstraat

Politie vindt materiaal plofkraken in woning Bessemerstraat

0

In het onderzoek naar een van plofkraken verdacht persoon, kwam een woning in de Bessemerstraat in beeld. De politie doorzocht de woning en vond er plofkraak explosieven, illegaal vuurwerk en materialen om explosieven te maken. Burgemeester Halsema heeft de woning voor drie maanden gesloten op grond van de Gemeentewet.

Naast het materiaal om plofkraken te maken  vond de politie onder andere bivakmutsen, een kogelwerend vest en handschoenen. Het vermoeden bestaat dan ook dat deze woning een rol speelt in de zware georganiseerde misdaad.

Na de actie van de politie zijn er meerdere meldingen binnen gekomen van omwonenden. Zij voelen zich niet meer veilig voelen in hun huis. Ook zijn er meldingen van overlast gedaan door buurtbewoners.

Amsterdam is de afgelopen maanden veelvuldig opgeschrikt door plofkraken en andere acties met explosieven. Die vonden plaats in dichtbevolkte gebieden. De schade voor omliggende panden en de impact op omwonenden zijn groot. De daders van plofkraken gebruiken zware explosieven zonder rekening te houden met mogelijke gevolgen voor passanten en omwonenden. Dit veroorzaakt onrust in de stad, is gevaarlijk en levert een ernstige verstoring op van de openbare orde. Daarom is de woning per direct voor drie maanden gesloten.