Home Oud Oost Politie waarschuwt tegen ‘kettingrukkers’ op Dappermarkt

Politie waarschuwt tegen ‘kettingrukkers’ op Dappermarkt

0

Op de Dappermarkt zijn ‘kettingrukkers’ actief. Slachtoffers worden in de openbare ruimte beroofd van hun sieraden. Met een campagne willen politie en stadsdeel het publiek bewust maken van het gevaar voor straatroof.

Onder het motto ‘Snel gezien, snel gejat’ worden mensen gewaarschuwd voor het gevaar van het roven van sieraden. Dat gebeurt met posters, green graffiti op straat en waarschuwingsteksten op tekstkarren op locaties waar het vaak misgaat. Op vrijdag deelden wijkagenten en campagnevoorlichters flyers met praktische tips uit op de Dappermarkt.

Al jaren laten de belangrijkste veiligheidscijfers in 2017 een goede ontwikkeling zien. De dalende trend is in het bijzonder goed zichtbaar bij het aantal delicten met veel impact op slachtoffers, zoals straatroof en zakkenrollerij. De gemeente Amsterdam wil deze positieve tendens graag vasthouden. Een groter besef bij mensen van wat je met eenvoudige handelingen kunt doen tegen deze criminaliteit maakt de stad nog veiliger.

Tip
Wees trots op je sieraden, maar let op. Er zijn mensen die je van je sieraden kunnen beroven, wees je daarvan bewust. Draag sieraden liever niet op je kleding.

Check www.amsterdam.nl/straatroof