Home Overzicht Politiebureau IJburg volgend jaar definitief weg

Politiebureau IJburg volgend jaar definitief weg

0

Het politiebureau aan de IJburglaan wordt volgend jaar definitief gesloten. Het wordt samengevoegd met het politiebureau Balistraat. Op 1 januari van dit jaar is de publieksfunctie al overgegaan naar de Balistraat.

In 2008 kreeg IJburg als volwassen wijk zijn eigen politiebureau waar men heen kon gaan voor informatie en aangiftes. Maar door de vorming van de Nationale Politie en het daarbij behorende samengaan van wijkteams werd jaren geleden duidelijk dat bureau IJburg binnen enkele jaren gesloten zou worden. De activiteiten zouden naar de Balistraat verhuizen. Vanaf 2014 was er al een beperkte bezetting. Op IJburg was er hoop dat de sluiting mee zou vallen, maar op 1 januari 2016 is het bureau voor de publieksfunctie echt dichtgegaan. Het bureau wordt alleen nog als ‘backoffice’ door de politie gebruikt. In 2017 wordt het pand definitief afgestoten.

Volgens de politie zal de aanwezigheid in de wijk er niet door veranderen en is de veiligheid gewaarborgd. Voor aangiftes moet men echter voortaan wel naar de Balistraat.

(IJburgTV)

Vorig artikelNieuwbouw Metis in Oosterpark deze zomer van start
Volgend artikelPilot voor zelfbouw huurwoningen op Centrumeiland en in Watergraafsmeer