Home Exposities Pop-up museum Mijn Ritueel

Pop-up museum Mijn Ritueel

0

Het Tropenmuseum zoekt de buurt op en treedt buiten haar muren met het pop-up museum Mijn Ritueel. Buurtbewoners en passanten kunnen de pop-up gratis bezoeken en bijdragen aan de tentoonstelling door het delen van hun eigen ritueel.

Expositie
Mijn ritueel

Te zien van 29 mei tot en met 30 november

Welke rituelen leven onder buurtbewoners in de stad? Waar halen ze hun rituelen vandaan? Hoe geven rituelen zin en betekenis aan het leven? En op welke manier zijn de rituelen van de stad verbonden aan de collecties van het Tropenmuseum? Deze vragen onderzoekt het Tropenmuseum in de pop-up Mijn Ritueel – een tentoonstelling vol fotografie en persoonlijke verhalen, waar ook workshops, lezingen en rondleidingen worden gegeven.

Met het project Mijn Ritueel gaat het Tropenmuseum verbinding aan met de buurt. Wereldculturen ontmoeten elkaar in het Tropenmuseum, net als in Amsterdam-Oost. Bewoners in Amsterdam-Oost dragen verhalen met zich mee die actuele betekenissen geven aan de Tropenmuseum collectie. Met deze persoonlijke verhalen wil het Tropenmuseum haar collectie meer betekenis geven en zo meer naar het nu halen.


Pop-up museum Mijn Ritueel →
Eerste van Swindenstraat 469

Met het Pop-up museum zoekt het Tropenmuseum de buurt op en treedt buiten haar murenBuurtbewoners en passanten kunnen de pop-up gratis bezoeken en bijdragen aan de tentoonstelling door het delen van hun eigen ritueel. Zo maken we samen een tentoonstelling van persoonlijke verhalen uit Oost.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here