Home Kunst Popronde maakt balans op en eindigt groots in Q-Factory

Popronde maakt balans op en eindigt groots in Q-Factory

0
Los Paja Brava in de selectie van Popronde

Reizend festival Popronde sluit een succesvolle editie af in Q-Factory, met dertig acts verspreid door het pand. De balans: wederom een recordaantal optredens en deelnemende locaties.

Na tien weken touren door het hele land komt op zaterdag 25 november een eind aan Popronde 2017. Deze afsluiting van een wederom succesvolle editie wordt gevierd in Q-Factory, door middel van een groots eindfeest. Op vijf podia verspreid door het pand zullen dertig acts uit de selectie van 2017 nog één laatste Popronde optreden geven. Van singer-songwriters tot garagerock en van electronica tot hiphop, ieder genre staat geprogrammeerd, er is voor ieder wat wils.

Kleintje Noorderslag’
Tijdens het eindfeest van Popronde 2016 gonsde het al door de gangen: Dit is Noorderslag in het klein. Dé acts die komende zomer de festivalweides gaan veroveren staan op 25 november in Q-Factory. Een aantal van deze acts, o.a. Dakota en Figgie zijn al bevestigd voor het ‘grote’ Noorderslag, begin 2018 in Groningen.

De balans van 2017.
In totaal werden er tijdens Popronde 2017 1613 optredens gegeven op 794 podia, door 140 geselecteerde acts. Deze optredens vonden plaats in 41 steden door het hele land en trokken circa 165.000 bezoekers. Zowel het aantal optredens als het aantal deelnemende podia is een nieuw record in de geschiedenis van de Popronde. Dat moet gevierd worden!

Uitreiking Paul Smits Award.
Om middernacht zal de Paul Smits Award worden uitgereikt. Het is de prijs voor de favoriete performer van Popronde 2017, gekozen door het publiek dat in de 41 speelsteden optredens heeft bezocht. De prijs werd eerder dit jaar in het leven geroepen om Paul Smits, de in augustus overleden voorzitter van Stichting Popwaarts, de organisatie achter Popronde, te eren.

Het programma bestaat uit:
EUT – Amartey – Mantra – Jagd – Okke Punt – PaPa GoNi – Dakota – The Irrational

Library – Yasmine – Tom Tukker – Blue Marble – Figgie – Korfbal – Los Paja Brava – Batobe – The Visual – Grim Tim – Feiertag – Beaux – Tony Clifton – Amber Gomaa – Fata Boom – Moon Moon Moon – Black Acid – Bjarke Ramsing – The Hazzah – Kauw – Jermain Bridgewater – Charlie & the Lesbians.

Popronde Eindfeest, 25 november om 19.00 uur in Q-Factory
Check www.popronde.nl  voor het programma
Tickets shop.ikbenaanwezig.nl