Home Kunst Positieve energie van 3FM Talent Elementary Penguïns in basement Q-Factory

Positieve energie van 3FM Talent Elementary Penguïns in basement Q-Factory

0

De lampen in de basement van Q-Factory waren gedempt, de muziekinstrumenten stonden klaar op het podium en het publiek stond vol smart te wachten. Zaterdagavond 14 oktober traden de door 3FM hoog gewaardeerde Elementary Penguïns op in de kelder van Q-Factory.

Tekst Eline van Dam

Het podium was ingebouwd tussen de bar en de vele oefenruimtes van Q-Factory. Iets wat je wellicht niet weet wanneer je altijd naar de andere zaal op de eerste verdieping loopt. De ruimte gaf het gevoel alsof je stiekem meekeek met het oefenen van een band. Alsof je één van de enige was die het talent van de band opmerkte, samen met alle anderen die stiekem keken.

Veer in de kont
Ook al werd Elementary Penguïns door 3FM in 2014 al met vlag en wimpel bekroond tot 3FM Talent, en kregen zij door het Engelse muziekconcept NME een veer in hun kont gestoken; het was een eer om bij het optreden van de band aanwezig te zijn. Vooral toen de megahit ‘Dance Floor’ uit de speakers klonk.

Eigen nummers
Van begin tot eind speelden zij hun zelfgeschreven en -gecomponeerde nummers welke zowel bij de nieuwkomers als de groupies zeer goed in de smaak vielen. Persoonlijk was het als ‘onbekende’ niet moeilijk om van Elementary Penguïns te genieten. Vooral het gitaarwerk tijdens ‘Wild Fever’ kwam goed binnen. De sounds klonken bekend, de mannen straalden zelfvertrouwen uit en er hing een positieve energie. Alsof je aanwezig was bij een concert van Kaiser Chiefs. Maar dan in het klein. Oh, en de indie sounds hadden ook wel iets weg van de The White Stripes.

De avond eindigde na een krachtig concert met een cover van het wereldberoemde It Ain’t Me van CCR. Heerlijk om verwend te worden met zo’n nummer na een overweldigend concert van Elementary Penguïns. Goed voor mekaar!