Home Kunst Posters van jarig Paradiso bij Grafische Werkplaats

Posters van jarig Paradiso bij Grafische Werkplaats

0

Paradiso bestaat dit jaar 50 jaar. GWA Grafische Werkplaats sluit aan bij dit jubileum met een expositie en lezing over de ‘Paradiso Posters’ van Martin Kaye. Dat gebeurt op zaterdag 15 december.

Ed Visser is beheerder van het poster-archief van Paradiso Hij  vertelt deze avond smakelijk over de ontstaansgeschiedenis van de posters. Zijn verhaal wordt aangevuld door de huidige vormgevers van Paradiso, in de persoon van Sander Puhl. Bij Paradiso hoort natuurlijk ook live-muziek. Die komt van Motorkid.

Lezing en zelf drukken
De Britse letterontwerper Kaye (1932-1989) zeefdrukte de posters in de kelder van Paradiso in de jaren 70 en 80. Drukker en verzamelaar Ed Visser hield eerder met groot succes een lezing over het werk en leven van Kaye in het Amsterdam Museum. GWA breidt de avond uit met muziek, en met de mogelijkheid om zelf een poster te drukken op de drukpersen van de Grafische Werkplaats.

De band Motorkid bestaat uit leden die meerdere malen in Paradiso stonden, maar nog niet in deze formatie. Wie weet!

De lezing is op zaterdag 15 december om 19.30 uur. Ticket 5,00 euro. De expositie is nog te zien tot en met 9 januari op woensdag tot en met zaterdag. De toegang daarvan is gratis.