Home Kort nieuws Prachtvrouw en Native Oost op zoek naar locatie

Prachtvrouw en Native Oost op zoek naar locatie

0

Afgelopen dinsdag bezocht wethouder Rutger Groot Wassink het project Dapperhart van Stichting Prachtvrouw. Samen met Native Oost, een initiatief van jongeren uit Oost, werken Prachtvrouw aan een leefbaar Oost.

De energie, kracht en verbinding die Prachtvrouw en Native Oost in de buurt brengen, maakt indruk op wethouder Groot Wassink. Hij bracht een bezoek aan Dapperhart. Sinds de pandemie werken de twee organisaties met man en macht aan een leefbaar Oost voor iedereen.

Prachtvrouw helpt vrouwen met een migrantenachtergrond op weg in de maatschappij. Native Oost focust zich op jongeren en biedt hen houvast en begeleiding. Naast het organiseren van activiteiten voor jongeren en vrouwen bieden beide organisaties buurtbewoners nu dagelijks voedsel aan, zoals fruit en groente.

Afgelopen maanden waren prachtvrouw en Native Oost gevestigd op het Dapperplein 45, dat eerst een dependance van het stadsdeelkantoor was. Sinds 1 augustus zijn ze verhuisd naar Dapperplein 84. De toekomst daar is tot nu toe onzeker. Tips voor een nieuwe, mogelijk definitieve locatie zijn welkom.