Home Overzicht Proef met ophalen grofvuil op afspraak in Watergraafsmeer

Proef met ophalen grofvuil op afspraak in Watergraafsmeer

1

De gemeente wil in de Watergraafsmeer een proef starten met het ophalen van grofvuil op afspraak. Bewoners kunnen dan niet meer hun grofvuil aanbieden op een vaste dag, maar moeten een afspraak maken om het gratis te laten ophalen. De proef duurt een half jaar. Tot en met 31 januari kunnen bewoners reageren op dit voornemen.

D

e proef houdt in dat in de Watergraafsmeer er geen vaste inzameltijden voor grofvuil meer zijn. Voor het laten ophalen van grofvuil en grote elektr(on)ische apparatuur maak je een afspraak voor een geschikt moment. Een wijziging van het uitvoeringsbesluit is nodig om dit voor het betreffende gebied te kunnen realiseren.

Nu moet je grofvuil nog op een bepaalde dag buiten zetten. Daar zijn regels voor vastgesteld. Vanaf 21.00 uur op de avond voor de ophaaldag mag je het grofvuil aan de rand van de stoep plaatsen. Maar dat moet wel uiterlijk om 7.30 uur buiten staan. Ook mag je op of rondom de ondergrondse containers geen grofvuil plaatsen. Die regels gelden straks niet meer.

In het ‘Uitvoeringplan Afval’ van de gemeente is afgesproken om tot één systeem voor inzameling van grofvuil te komen in de hele stad met maatwerk voor gebieden. Om ervaringen op te doen met verschillende inzamelmethodes worden proeven uitgezet in de stad. Zo start in de Watergraafsmeer de proef met het inzamelen van grofvuil op afspraak. De proef neemt in principe zes maanden in beslag, waarna deze wordt geëvalueerd en mogelijk voortgezet.

Bewoners van de Watergraafsmeer kunnen reageren op de gewijzigde situatie in hun buurt. Dit is mogelijk met het indienen van een zienswijze via [email protected]

 

Vorig artikelIs graffitispuiten kunst of vernielzucht?
Volgend artikelInteractieve lichtinstallatie in Oostpoort verrast

1 REACTIE

  1. […] De gemeente wil in de Watergraafsmeer een proef starten met het ophalen van grofvuil op afspraak. Bewoners kunnen dan niet meer hun grofvuil aanbieden op een vaste dag, maar moeten een afspraak maken om het gratis te laten ophalen. De proef duurt een half jaar. Tot en met 31 januari kunnen bewoners reageren op dit voornemen. D e proef houdt in dat in de Watergraafsmeer er geen vaste inzameltijden voor grofvuil meer zijn….lees verder […]