Home Eten&Drinken Proeverij in De Nieuwe KHL: Proef eens iets anders!

Proeverij in De Nieuwe KHL: Proef eens iets anders!

0
Zuurdesemtoast met tuinbonen, kikkererwten en zachtgegaard eendenei.

De Nieuwe KHL houdt op vrijdag 14 aprilde nieuwe lente-menukaart feestelijk ten doop met een proeverij. In vier gangen krijgen de gasten alle gerechten op tafel. Chef Jasper wil hen zo stimuleren eens iets anders te proeven dan hun gebruikelijke keuze. Jasper: ‘Mensen zijn geneigd te kiezen voor wat ze al kennen of lekker vinden. Door alle gerechten in het formaat van een klein voorgerecht op te dienen, willen we onze gasten sturen eens iets anders te proberen. En om samen met vrienden te genieten van nieuwe smaken.’

Het samenstellen van een nieuwe kaart is een gezamenlijk proces van het hele koksteam. Jasper: ‘Mathijs, Joanna en ik zijn al een hele tijd aan het lezen, broeden en sudderen op nieuwe gerechten. We hebben daarbij drie uitgangspunten: de nieuwe kaart is geïnspireerd door de lente; de gerechten zien er mooi en smakelijk uit, want eten doe je ook met je ogen. En De nieuwe KHL serveert  gerechten die je nergens anders ziet, die typisch zijn voor onze keuken.’

Klassiek en exotisch
Die typische KHL-keuken laat zich het best omschrijven als klassiek Frans met een knipoog naar de Latijns-Amerikaanse keuken. Jasper: ‘De bereidingstechnieken zijn klassiek Frans, door het gebruik van kruiden geven we er een exotisch tintje aan. Je moet de geschiedenis van het pand  – het oude koffiehuis van scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandse Lloyd – kunnen proeven in onze kaart.’

Pure lente
Het hart van de menukaart bestaat uit drie vegetarische, drie vis- en drie vleesgerechten. Populaire gerechten als sliptong en het geitenvlees komen terug, maar dan met een nieuwe twist. Jasper: ‘De sliptong combineren we met de frisse smaken van doperwt en citroen. En de zachtgroene en gele tinten van onze zuurdesemtoast met tuinbonen, kikkererwten en zacht gegaard eendenei zijn pure lente.’

Delen graag
Met de proeverij voert De Nieuwe KHL een nieuwe traditie in, waarmee ieder seizoen culinair wordt ingeleid. Het koksteam vertelt bij iedere gang iets over de gerechten en hoort graag van de gasten terug wat ze ervan vinden. Jasper hoopt op volle tafels: ‘Wat we voor ogen hebben met onze proeverij – en sowieso met onze kaart van kleine gerechten – is volle tafels met vrienden die praten en lol hebben, zonder naar hun telefoon te staren. We hebben iedere gang samengesteld met een vlees-, vis en vegetarisch gerecht die mooi bij elkaar passen en sluiten af met heerlijke desserts. Delen is de bedoeling!’