Home Nu in... Exposities Nu in PS Projectspace

Nu in PS Projectspace

0

Solotentoonstelling We Work Together van de Britse kunstenaar Daniel Sturgis. De tentoonstelling toont een serie van drie onderling verbonden schilderijen en een aquarel.

Expositie
We Work Together

Te zien tot en met 22 augustus

Sturgis is geïnteresseerd in het onderzoeken van de beperkingen van het modernistische formalisme terwijl hij de formele modernistische abstractietaal gebruikt. Als zodanig is hij geïnteresseerd in hoe het schilderen kan hechten en tegelijkertijd kan vertrekken vanuit bekende posities. Zijn schilderijen en werken op papier stellen het idee van een geïsoleerde of afstandelijke stijl van formalisme in vraag door te erkennen dat zo’n taal nooit buiten cultuur en geschiedenissen kan bestaan. Zijn werk verwijst hiernaar door het gebruik van materiaal en visuele citaten.

In We Work Together verwijst de centrale compositie van de cirkel en het vierkant naar het classicisme en schema van de Vitruviusman, maar de werkreferenties zijn nooit expliciet. Evenzo zijn de schilderijen niet concreet of wiskundig opgesteld. Ze moeten eerder worden gezien als voorlopige en benaderingen. Elementen in één werk verwijzen naar andere schilderijen of representaties in een bredere ‘cultuur’ door het gebruik van de taal van kunst, design, animatie en webesthetiek.

De schilderijen die langzaam met de hand in acryl worden gemaakt, lijken commentaar te geven op meer geïndustrialiseerde productievormen. Formele elementen in de werken kunnen worden gezien als onjuist vertaald of verschuiven of bevinden zich op een enigszins verkeerde plaats of context. Ze geven je geest toestemming om te associëren, te corrigeren, om de manier waarop ze getekend of gebalanceerd of onevenwichtig zijn recht te zetten. Deze vervormingen zijn welkom omdat de schilderijen – samen en individueel – openhartig, open en aanvaardend voor verschil zijn.


PS Projectspace→
Madurastraat 72

PS wil een platform bieden voor het werk van opkomende internationale kunstenaars in een omgeving die die het midden houdt tussen de conventies van een ‘artist-run space’ en een commerciële galerie.

 


 

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here