Home Exposities in Oost PS Projectspace | te zien

PS Projectspace | te zien

0

Tot 30 april | De solotentoonstelling All Will End Well van Ola Korbańska toont monumentale textielwerken die Korbańska speciaal voor deze tentoonstelling ontwierp en uitvoerde tijdens haar werkperiode in PS projectspace in Amsterdam.

Expositie
All Will End Well
Ola Korbańska

Op afspraak te zien tot 30 april

Het dubbelzijdige textiel van Korbańska is deels geïnspireerd op het schilderij, dat de kunstenaar zag in het Kröller-Müller Museum. ‘Portret van Margaretha von Mochau’ door Barthel Bruyn de Oudere uit 1524 – het paneel met een jonge dame. Een bruid aan de ene kant en een schedel aan de andere kant. Zelfs een banaal, hoopvol gezegde heeft een tweede kant van het verhaal. En beide, zelfs als ze in contrast staan, verweven met elkaar.

Werk is een reactie op de actualiteit in Europa, maar kan ook breed worden gelezen, als een teken van tijdgeest, bitter en ironisch als een internetmeme. Vrijheid, democratie en mensenrechten zijn niet voor altijd gegeven – ze vereisen constante vernieuwing. Dingen zullen inderdaad goed aflopen, maar het duurt lang voordat ze eindigen. En wat wordt de grote finale eigenlijk?


PS Projectspace →
Madurastraat 72

PS wil een platform bieden voor het werk van opkomende internationale kunstenaars in een omgeving die die het midden houdt tussen de conventies van een ‘artist-run space’ en een commerciële galerie.