Home Kunst Q-Factory komt met eigen radiostation

Q-Factory komt met eigen radiostation

0

Sinds begin januari wordt in het het muziekmakerscentrum wekelijks het Radio Noord-Holland programma Countdown Café met Kees Baars opgenomen. Daarbij geven steeds twee artiesten live acte de présence. Q-Factory heeft nu plannen om in de loop van dit jaar ook met een eigen radiostation te komen.

De komst van Countdown Café naar Q-Factory is aanleiding om meer te laten horen van de muziek die in het muziekmakerscentrum in Oostpoort wordt gemaakt. Met een 24-uurs station via internet is dat mogelijk. Volgens general manager Alan Luring past zo’n radiostation ook heel goed bij de andere activiteiten van Q-Factory.

Meer bezoekers in Q-Factory
Het muziekmakerscentrum, popzaal en hotel Q-Factory op het Atlantisplein heeft vorige jaar ruim 110.000 bezoekers ontvangen, 20.000 meer dan het jaar daarvoor. De extra bezoekers kwamen onder meer door intensievere en succesvollere eigen concertprogrammering, meer zaalverhuur en betere bezetting van de oefenstudio’s. Ook de opening van het Q-Factory hotel heeft bijgedragen aan deze stijging.

Hoogtepunten in de programmering van 2017 waren shows van House of Pain, BØRNS, Steve Harley, FINK, KRS One, Het Popronde Eindfeest, Herman Broods’ birthday party met als gast Otis Redding III en vier uitverkochte avonden tijdens ADE met onder anderen DJ Hardwell.