Home Eten&Drinken Rechthuis krijgt nieuw restaurant: Jacobsz

Rechthuis krijgt nieuw restaurant: Jacobsz

0

Na de Abn Amro, een mysterieus Noord-Koreaanse restaurant, een sushi-restaurant en een lange tijd van leegstand krijgt het Rechthuis op de Middenweg een nieuwe ‘bewoner’. Op 1 augustus opent restaurant Jacobsz de deuren. Binnen is het restaurant helemaal verbouwd met onder meer een sigarenlounge en een whiskeybar. Aan de kant van de Ringdijk komt een een terras.

Het concept van het nieuwe restaurant komt overeen met dat van Staets, een popup-restaurant van Rick Swinkels, Julius Busscher en Adriaan Verkerk dat was gevestigd in Felix Meritis. Restaurant Jacobsz, géén popup, komt een wisselend 3-, 4- of 5-gangen menu met seizoensproducten als basis. Er wordt ook een lunch geserveerd. De chefs werken met producten waardoor ze geïnspireerd raken, met smaak als essentie. Ze creëren een combinatie van moderne en klassieke technieken met invloeden uit verschillende keukens, wat resulteert in fine-dining met verrassende en creatieve gerechten. Denk daarbij aan langzaam gegaarde buikspek uit eigen rookoven, met witte ingelegde kool, snijboon en kruiden uit de Indonesische keuken. Een seizoensvis als harder of heilbot met gerookte knoflook, kruiden en zeewieren uit de Oosterschelde met veel citrus tonen. En als dessert bijvoorbeeld marquise van witte chocolade met zeezout en sorbet van gemarineerde peer en kardemom.

De oude Herberg het Regthuys diende in de 18e eeuw als rechtshuis van de Watergraafsmeer en heeft vele functies gehad. Het restaurant is nu vernoemd naar de architect van het gebouw, Caspar Philips Jacobsz. Het historische pand heeft onlangs aan de buitenkant een fikse opkanpbeurt gekregen..