Home Sport&Fit Regenboogbal voor aandacht voor seksuele diversiteit bij voetbalclubs

Regenboogbal voor aandacht voor seksuele diversiteit bij voetbalclubs

0

Het maakt geen bal uit wat je seksuele geaardheid is. Dat is de boodschap die de regenboogbal bij voetbalclubs en andere sportverenigingen gaat geven. Vandaag tijdens Coming Out Dag overhandigde sportwethouder Eric van der Burg de eerste regenboogbal aan SV Kadoelen. Hiermee willen de gemeente, de KNVB en de John Blankenstein Foundation aandacht vragen voor seksuele diversiteit bij (voetbal)verenigingen in de stad.

De meeste sporters kiezen voor een vereniging voor vriendschap en plezier. Voor het gevoel erbij te horen. En dat gevoel is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Soms worden sporters buitengesloten. Dit vindt vaak plaats vanwege onzichtbare kenmerken zoals seksuele geaardheid, afkomst, handicap of chronische ziekte. Trainers, vertrouwenscontactpersonen enĀ  bestuurders van verenigingen kunnen daar verandering in brengen. Voetbal is immers voor iedereen.

Aanvoerders van Amsterdamse teams – vanaf de B-jeugd – kunnen namens hun elftal of vereniging een regenboogbal aanvragen. Deze regenboogballen zijn wedstrijdballen. Wanneer een team de regenboogbal aanvraagt is het de bedoeling dat het betreffende team of andere teams van de vereniging de bal gebruiken bij zo veel mogelijk thuiswedstrijden.