Home Overzicht Reine Jongkind schreef een kinderboek en steunt daarmee KiKa

Reine Jongkind schreef een kinderboek en steunt daarmee KiKa

0

Een boek schrijven is voor veel mensen een kinderdroom. Reina Jongkind maakte haar droom waar. Zij schreef het kinderboek Christoffel de ontdekkingsgekko. Al voor de officiële presentatie zijn honderd boeken verkocht.

De presentatie van het boek vindt plaats op zondag 28 oktober om 15.00 uur in Balletstudio Van den Ende aan de Kruislaan. Met de verkoop van haar eerste boek komt voor Reina niet alleen een droom uit. Zij haalt met het boek ook geld op voor KiKa, de stichting Kinderen kankervrij .

Christoffel de ontdekkingsgekko is een prentenboek over een kleine wimpergekko die graag grote avonturen beleeft. De illustraties zijn gemaakt door de vader van Reina, Henk Jongkind. Reina bedacht al snel tijdens het proces van schrijven, met haar droom ook dromen van andere kinderen waar te willen maken. Het onderzoek dat Stichting Kinderen kankervrij financiert draagt hieraan bij. Daarom kiest ze ervoor 30 procent van de opbrengst aan KiKa te doneren.

De eerste honderd boeken zijn al verkocht, laat Reina weten. En nog eens honderd exemplaren zijn gereserveerd. Zij hoopt bij de presentatie ook nog eens veel boeken te verkopen. Dat kan een boek in de Nederlandse taal zijn, maar ook is het boek verschenen in he tEngels met de titel Christopher the curious gecko.

Christoffel de ontdekkingsgekko, 28 pagina’s, hardcover
€ 14,50 (exclusief eventuele verzendkosten)

Aan een webshop wordt nog gewerkt. Voorlopig kan het boek gekocht worden via https://www.facebook.com/christoffeldeontdekkingsgekko en [email protected], of uiteraard op de boekpresentatie.