Home Gezin Rekenbuddy’s dit schooljaar bij 100 gezinnen thuis

Rekenbuddy’s dit schooljaar bij 100 gezinnen thuis

0

De komende weken starten er tientallen nieuwe Rekenbuddy trajecten. Kinderen met een rekenachterstand gaan thuis samen met een vrijwilliger (Rekenbuddy) aan de slag, om te werken aan hun rekenvaardigheid. Binnen het rekenproject staan persoonlijke begeleiding aan kinderen én ouderbetrokkenheid centraal. Dit schooljaar kunnen er in Amsterdam 100 gezinnen deelnemen.

Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen; voor het leggen van een goede basis is het belangrijk dat er veel geoefend wordt. Lang niet alle Amsterdamse kinderen krijgen thuis de hulp en ondersteuning die ze nodig hebben. De moeite die zij hebben met rekenen leidt tot achterstanden die zij later niet meer inhalen. Juist voor deze Amsterdamse kinderen maakt Rekenbuddy’s het verschil.

Het project speelt in op de toegenomen vraag van leerlingen, ouders en leerkrachten naar meer ondersteuning op het gebied van rekenen. Een Rekenbuddy komt twintig weken lang één uur per week langs bij een gezin. De kinderen krijgen rekenbegeleiding, en ouders worden betrokken bij het schoolproces. De buddy’s zijn stadsgenoten die maatschappelijk betrokken zijn en affiniteit hebben met rekenen. Voorafgaand aan het traject worden zij getraind in de meest gebruikte rekenmethodes van de basisscholen. Na de twintig weken nemen de ouders de begeleiding geheel of gedeeltelijk over.

Meer informatie  www.skcnet.nl