Home Kunst Remtopia: A Night at the Museum tijdens ADE

Remtopia: A Night at the Museum tijdens ADE

0

Muzikant Colin Benders en grafici nemen intrek in het Rembrandthuis tijdens Amsterdam Dance Event ADE voor de productie een unieke vinyl release.

De meester aan het werk zijn studio, het is een iconisch beeld waar iedereen zich wel een concrete voorstelling van kan maken. Of het nu Rembrandt is die bijna 400 jaar geleden in het Rembrandthuis aan het schilderen was, of een hedendaagse muzikant als Colin Benders die met zijn modulaire synthesizer een eenmansorkest vormt.

Creatieve broedplaats
Het door Colin Benders gestichte Kytopia in Utrecht is een creatieve broedplaats waar wordt samengewerkt vanuit verschillende disciplines, net als het Rembrandthuis 400 jaar geleden eenzelfde creatieve broedplaats was, waar werd samengewerkt, lesgegeven en geleefd voor de kunst. Tijdens het komende ADE op donderdag 19 oktober 2017, komen heden en verleden op magische wijze samen in ‘Remtopia’.

12”vinyl plaat en platenhoes
Colin produceert die avond vanuit Rembrandts atelier de muziek voor een 12”vinyl plaat, een grafisch ontwerper bedenkt de platenhoes en labelopdruk. De eerste platenhoezen worden die avond met de hand bedrukt op de etspers in Rembrandts voormalige etskamer. Een muzikaal kunstwerk van audio tot platenhoes, onder één dak, in één nacht.

Livesteam en docu
‘Remtopia’ is een unieke en eenmalige performance die gevolgd kan worden via een livestream op 19 oktober tussen 20:00 en 22:00 uur. Daarnaast zal er een documentaire gemaakt worden, die drie weken later in Museum Het Rembrandthuis in première gaat tijdens de Museumnacht op 4 november. De vinyl release zal enkele weken later plaatsvinden.