Home Eten&Drinken Restaurant De Kas heeft nieuwe eigenaar

Restaurant De Kas heeft nieuwe eigenaar

1
De chefs van De Kas Wim de Beer en Jos Timmer in 2018 met in het midden oprichter Gert Jan Hageman.

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Park Frankendael. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij Rijks van het Rijksmuseum, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte onder andere bij de restaurants Vermeer en Jamie Oliver.

De nieuwe eigenaren zijn trots en blij met deze kans: ‘De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen.’

Ook Gert Jan Hageman is blij en tevreden dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten. Het restaurant is vanaf de opening geliefd in binnen- en buitenland. Jaarlijks bezoeken meer dan 50.000 gasten De Kas.

Hageman vestigde het restaurant in de voormalige stadskwekerij in wat nu park Frankendael is. Vanaf mijn zestiende levensjaar werkte hij in horecakeukens. ‘Hoeveel ik daar ook van hou, terug naar de horeca ga ik niet. Slechts als gast!’, verzekert Hageman. ‘De Kas behoudt de kwekerij in de Beemster, die een onlosmakelijk deel is van de identiteit van het restaurant. Ook aan het terrein rond de Kas zal niets veranderen.’ Als vrijwilliger gaat Hageman zich actief op beide tuinen storten en voor de Kas blijft hij verbouwen. Daarnaast zorg ik voor het gebouw. Ik beloof niemand in de weg te gaan lopen!’

1 REACTIE

  1. In dit geval past hier een woord van dank aan Gert Jan Hageman. Uit het niets zette hij De Kas op. Het enige wat hij had was een ruïne van een tropenkas (ik heb die nog in bedrijf meegemaakt). En een contact binnen de vereniging Vrienden van Frankendael. Elgar Vos, die zo veel heeft betekend voor de vereniging en aan wie een monumentje is gewijd aan het paadje bij de telefooncentrale tussen Middenweg en waterpartij. Op de plek waar eens Huize IJslandt stond…
    Gert Jan heeft er een schitterend restaurant van gemaakt. Hij kreeg daarbij de volle steun van de Stadsdeelraad. Een restaurant voor het wat duurdere segment. Daarom niet concurrerend. En alles zo vers mogelijk. Je wordt op je wenken bediend.
    Als 4 broers aten wij er in 2003 om vaders 100e geboortedag te herdenken. Zijn foto stond op tafel.
    Eens zat er vroeg in april een ooievaarsnest in de schoorsteen. Gert Jan liet ze zitten. Voor koude dagen lagen er dekens klaar. De klanten hadden alle begrip. Nu zit er een dakje op de schoorsteen, de ooievaars keerden het volgende jaar terug naar de andere schoorsteen. Hulde!
    Een paar jaar geleden ontving hij leden van Ons Amsterdam riant bij een aantal excursies. Gert Jan, je bent voorlopig niet weg. Dank voor je initiatief. En je inzet.