Home EtenDrinken Restaurant De Kas heeft nieuwe eigenaar

Restaurant De Kas heeft nieuwe eigenaar

0

Chef-koks Wim de Beer en Jos Timmer zijn de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kas in Park Frankendael. Zij hebben gezamenlijk het bedrijf overgenomen van Gert Jan Hageman, die het restaurant met bijbehorende kwekerij oprichtte in 2001.

Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Het duo werkte daarvoor samen als chefs bij Rijks van het Rijksmuseum, waar ze een Michelinster verdienden. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte onder andere bij de restaurants Vermeer en Jamie Oliver.

De nieuwe eigenaren zijn trots en blij met deze kans: ‘De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. De afgelopen twee jaar hebben we onze ambities neergezet. We zijn enorm enthousiast over het werken met groenten van onze eigen kwekerij en willen dit verder uitbouwen.’

Ook Gert Jan Hageman is blij en tevreden dat talenten als Jos Timmer en Wim de Beer, die de culinaire route van De Kas de afgelopen twee jaar zo succesvol hebben vormgegeven, het bedrijf voortzetten. Het restaurant is vanaf de opening geliefd in binnen- en buitenland. Jaarlijks bezoeken meer dan 50.000 gasten De Kas.

Hageman vestigde het restaurant in de voormalige stadskwekerij in wat nu park Frankendael is. Vanaf mijn zestiende levensjaar werkte hij in horecakeukens. ‘Hoeveel ik daar ook van hou, terug naar de horeca ga ik niet. Slechts als gast!’, verzekert Hageman. ‘De Kas behoudt de kwekerij in de Beemster, die een onlosmakelijk deel is van de identiteit van het restaurant. Ook aan het terrein rond de Kas zal niets veranderen.’ Als vrijwilliger gaat Hageman zich actief op beide tuinen storten en voor de Kas blijft hij verbouwen. Daarnaast zorg ik voor het gebouw. Ik beloof niemand in de weg te gaan lopen!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here