Home Kunst Resultaat project 3D-geprinte lampenkappen te zien in Ondertussen

Resultaat project 3D-geprinte lampenkappen te zien in Ondertussen

0

Een expositie van vijftig 3D-geprinte lampenkappen gemaakt door Saidu Kindas Kaboré. Voorafgaand kunnen bezoekers genieten van heerlijk Ethiopisch eten en van een Ethiopische koffieceremonie. Dat alles wordt geserveerd aan speciaal gedekte tafels. Het is een activiteit waar een unieke innovatieve technologie wordt gepresenteerd: de productie van de Kindas 3D-geprinte lampenkap uit het Aimiro 3D Lab.

De man achter de 3D-geprinte lampenkap is Saidu Kindas Kaboré. Hij heeft zich het afgelopen anderhalf jaar ontwikkeld in de innovatieve technologie van het 3D-printen. Dit heeft geresulteerd in een eerste en unieke productie, genaamd ‘Kindas 3D-geprinte lampenkap’. Saidu Kindas Kaboré woont zeven jaar in Nederland en komt uit Burkina Faso.

Inspiraties
In 2009 rondde Saidu Kindas Kaboré zijn opleiding 3Dmax-modeling en animatie in Tunesië met succes af. Hij is geïnspireerd door gestileerde vormen uit de natuur (biomimicry) en verhoudingstheorieën (Mandelbrot, de Gulden Snede, Da Vinci, Fibonacci). Maar ook vindt hij inspiratie in Afrika: maskers, geometrische vormen, patronen en motieven.

Initiatief van Kibret Mekonnen
De tentoonstelling is een initiatief van Kibret Mekonnen, bekend van zijn audio-visuele activiteiten in Oost. Hij werkt daarbij samen met Saidu Kindas Kaboré. Aimiro 3D Lab van Kibret Mekonnen heeft zich de afgelopen anderhalf jaar gefocust op experimenten met 3D printen en het maken van ambachtelijke producten.

180 Amsterdammers
Zowel Saidu als Kibret hebben recent meegedaan aan het bijzondere project ‘180 Amsterdammers’. Daar presenteren zij zich met hun verhalen als vertegenwoordigers van Ethiopische en Burkinese gemeenschappen in Amsterdam.

Expositie in Ondertussen, Plantage Middenlaan 27. Opening op vrijdag 31 maart om 19.00 uur De expositie loopt tot en met 9 april. Open 1 en 2 april en op 8 en 9 april van 14.00 tot 18.00 uur.

‘Ondertussen in de Kweekschool’ is een werkplaats en een platform voor kunstenaars met en zonder vluchtelingachtergrond.