Home Overzicht Ricciotti ensemble komt naar het Boerhaaveplein

Ricciotti ensemble komt naar het Boerhaaveplein

0

Deze zomer laat het Ricciotti ensemble je kennis maken met Cuba’s cultuur en grootse muziekgeschiedenis. De Cubaanse pianist Ramón Valle komt mee als solist. Samen laten ze op 8 augustus klassieke Cubaanse muziek horen en doen een forse greep in de popmuziek, jazz en populair Cubaans repertoire. Het ensemble is voor de derde keer gast bij het Badhuistheater op het Boerhaaveplein.

Het Ricciotti ensemble bestaat uit veertig jonge musici. Het ensemble ziet muziek als een middel om mensen gelukkig te maken en nader tot elkaar te brengen. Zoals ieder mens een gelijk recht heeft op geluk, heeft ieder mens een gelijk recht op muziek. Symfonische muziek is voorbehouden aan een beperkte groep mensen en op een beperkte aantal locaties. Ricciotti wil dat kader doorbreken: symfonische muziek moet overal kunnen klinken en ieder mens moet ermee in aanraking kunnen komen.

Ook op het artistieke vlak pakt het Ricciotti ensemble de zaken anders aan. Muziek is niet een eenzijdige beweging van het podium naar een zaal, maar het orkest streeft naar een directe interactie met het publiek. Interactie vormt een voorwaarde om een complete muzikale ervaring tot uiting te brengen en bestaat bij de gratie van twee elementen: het publiek moet zich comfortabel voelen en zich ervoor open kunnen stellen; de muzikant moet zich vrij voelen in zijn presentatie. Pas wanneer er aan die twee elementen is voldaan, beschouwt het Ricciotti een optreden als geslaagd.

Ricciotti Ensemble at Mike’s Badhuistheater op 8 augustus van 18.00 tot 23.00 uur.

Check www.ricciotti.nl