Home Wonen Ridder te paard in het Britse parlement?

Ridder te paard in het Britse parlement?

0

Dat organizing overal is blijkt uit een bericht dat eind vorig jaar op Teletekst stond. Dit jaar gaan in Groot-Brittannië ongeveer 200 verouderde wetten en bepalingen op de schop. Sommige wetten stammen uit de dertiende eeuw. Als je leest waarover het gaat, begrijp je dat zo nu en dan opschonen geen kwaad kan.

Zo mag je in het Verenigd Koninkrijk niet met een houten plank op een drukke stoep lopen. Dat kan lastig worden met al die doe-het-zelvers die inkopen hebben gedaan bij de bouwmarkt. Ook is het streng verboden paard te rijden als je dronken bent. Ik vraag me af of dat wel afgeschaft kan worden, aangezien ik bij Engeland een Mr. Darcy te paard voor ogen heb als ik denk aan het klassenverschil dat daar nog wel eens een rol speelt. Nu is Mr. Darcy natuurlijk geen man die zo veel drinkt dat hij niet meer op zijn paard kan blijven zitten. (Voor wie niet weet wie Mr. Darcy is: lees het boek Pride and Prejudice van Jane Austen). Polo is ook een sport die meer beoefend wordt op het grote eiland dan bijvoorbeeld bij ons in Nederland. Misschien is deze wet toch een blijvertje.

Wat ook verboden is, is het dragen van een harnas in het Britse parlement. Hier gaat mijn verbeelding met me op de loop. Zie je het voor je: David Cameron die te paard in zijn harnas (dronken?) het parlement betreedt? Dat zal de eerste keer vermoedelijk heel wat media-aandacht genereren. Hoewel dat waarschijnlijk nu rond carnaval niet eens zo zal opvallen. Misschien moet de Britse premier deze stunt toch eerst even overleggen met zijn spindoctor.

Welke wet wordt verder nog aangepakt? In Groot-Brittannië mag je op straat geen tapijt uitkloppen, behalve als het een deurmat is en je dit voor acht uur ’s ochtends doet. Als deze wet wordt afgeschaft kunnen de fanatieke poetsers dus hun hart ophalen en op elk moment van de dag hun mattenklopper gaan gebruiken.

Zoals je leest kan het geen kwaad af en toe eens op te ruimen of op te schonen. Of het nu gaat om je huis, je administratie of de wetgeving. Het leven is altijd en overal organizing.

Tip

Zijn er regels of normen waar je onbewust aan vasthoudt? Vraag je zo nu en dan af of dit nog zinvol is.