Home Overzicht Rietje Dijkman geëerd voor sportprestaties en 40 jaar vrijwilligerswerk bij AV23

Rietje Dijkman geëerd voor sportprestaties en 40 jaar vrijwilligerswerk bij AV23

0

Atlete Rietje Dijkman (79) ontving uit handen van loco-burgemeester Simone Kukenheim de Andreaspenning voor haar belangrijke bijdrage aan sport in Amsterdam. Ze kreeg de onderscheiding tijdens het Sportgala van Amsterdam in de RAI.

Rietje Dijkman begon op 45-jarige leeftijd met atletiek. Ze veroverde meer dan 100 medailles op diverse disciplines en verbrak meer dan 130 records. De International Association of Athletics Federations riep haar in 2005 uit tot Best Veteran of the World. Dit jaar schreef ze het wereldrecord hoogspringen op haar naam voor dames van 75 jaar en hoger. Rietje Dijkman wordt de ambassadeur van de veteranenatletiek genoemd.

Als vrijwilliger is Rietje Dijkman bijna 40 jaar actief voor haar club AV’23, waar zij onder meer jubilea organiseerde en de afgelopen 20 jaar verjaardagskaarten voor jeugdleden schrijft en verstuurt. Al 25 jaar helpt ze onbezoldigd de Amsterdam Marathon door inschrijvingen te verwerken, ’s ochtends vroeg reclameborden te plaatsen en water uit te delen aan deelnemers.