Home Overzicht Rob Bolland bij vertoning concertfilm Falco

Rob Bolland bij vertoning concertfilm Falco

0

Rob Bolland, bekend van de megahits Jeanny en Rock me Amadeus herdenkt op 1 februari het feit dat de Oostenrijkse zanger Falco twintig jaar geleden is gestorven. Bolland is dan aanwezig bij de vertoning van de concertfilm Falco live at the Donauinsel in Q-Factory

Regisseur Dennis Alink kiest voor Q-Factory regelmatig films waarin een uitzonderlijke rol is weggelegd voor muziek. Nu ook met Falco line at the Donauinsel. Alink, die zelf onlangs een documentaire over Herman Brood maakte, introduceert de Falco-film en praat met Rob Bolland over diens samenwerking met het jaren tachtig-icoon.

Falco brak begin jaren tachtig door met de hit Der Kommissar. Maar zijn grootste successen kende hij toen hij ging samenwerken met het Nederlandse producentenduo Bolland & Bolland. Zijn grootste hit was Jeanny, een omstreden nummer dat de ontvoering van een onschuldig meisje beziet door de ogen van de seksueel verknipte dader.

Bolland & Bolland kregen het idee voor het nummer toen zij in de VS afbeeldingen van vermiste kinderen op melkpakken zagen. Zij wilden met het lied juist het onderwerp vermissingen bespreekbaar maken.

De film Falco line at the Donauinsel op 1 februari om 20.30 uur.- in Q-Factory. Toegang gratis.

Het lied stond in Duitsland acht weken op de eerste plaats van de hitparade. Het werd ook in Nederland een nummer 1-hit, ondanks het feit dat sommige dj’s zoals Frits Spits het lied weigerden te draaien.

Falco overleed op 6 februari 1998 aan de gevolgen van een bizar auto-ongeluk.