Home Kunst Robert Pennekamp genomineerd voor Picasso-wedstrijd

Robert Pennekamp genomineerd voor Picasso-wedstrijd

0

Kunstenaar Robert Pennekamp is genomnieerd voor de grote kunstprijs van AVROTROS, die is gelieerd aan het programma ‘Krabbé zoekt Picasso’. De kunstenaar uit Oost is één van de 25 finalisten.

AVROTROS daagde beginnende en ervaren kunstenaars uit een Picasso-geïnspireerd schilderij, beeldhouwwerk, foto, of tekening te maken. Kunstenaars, van jong tot oud, staken de handen uit hun mouwen en maakten prachtige stukken. Uit ruim 3.000 inzendingen heeft de jury, bestaande uit Charles Esche, directeur van het Van Abbemuseum, Jeroen Krabbé, kunstenaar, acteur en regisseur en Marko Klomp, schilder en dichter, een selectie van 25 werken gemaakt. Bij de selectie is het werk van Robert Pennekamp.

Publiek stemt
Het publiek kan vanaf nu stemmen op avrotros.nl/picasso. Vanaf maandag 13 tot en met zondag 19 maart zijn de 25 kunstwerken, van schilderijen tot levensgrote installaties, te zien in Vondel CS in het Vondelpark. Op dinsdag 14 maart reikt de jury daar de juryprijs uit, en wordt bekend wie de publieksprijs heeft gewonnen. De jurywinnaar mag zijn werk in het Van Abbemuseum exposeren en wint een publicatie in het Kunst en Cultuur Magazine van AVROTROS. De winnaars van de jury- en publieksprijs winnen beiden een SRC kunstreis.