Home Overzicht Rondje Stopera wordt terugkerend protest tegen slechte luchtkwaliteit

Rondje Stopera wordt terugkerend protest tegen slechte luchtkwaliteit

0

Op 20 december vergaderde de gemeenteraad in het stadhuis. Buiten stonden zo’n tachtig mensen om deel te nemen aan het eerste Rondje Stopera. Daarmee wilden ze de bestuurders wijzen op hoe slecht de luchtkwaliteit in Amsterdam is. Op 24 januari gaan ze weer de straat op.

‘De ervaring van de afgelopen jaren leert de bestuurders een wegdraaiende beweging maken als Amsterdammers ze erop wijzen hoe vies en schadelijk de vervuilde lucht is’, aldus het bewonersinitiatief Schone lucht en ruimte. ‘Ze bagatelliseren en relativeren het probleem en proberen uit alle macht onder hun verantwoordelijkheid uit te komen. Daarin slagen zij frustrerend goed.’ Met Rondje Stopera eisen Amsterdammers het recht op om schone lucht te ademen en om in schone lucht te leven.

Tweede rondje
Woensdagavond 24 januari willen de actievoerders opnieuw laten zien dat er draagvlak is voor schone lucht. Om 19.30 uur, als de gemeenteraad begint te vergaderen, is het verzamelen voor het stadhuis. Dan begint het tweede Rondje Stopera: een uur¬†rondjes om het stadhuis lopen. Vanaf 20.30 uur is er een drankje in Wijkcentrum d’Oude Stad, Nieuwe Doelenstraat 55.

Rondje Stopera tot lucht schoon is.
Een paar weken later, als de Gemeenteraad in februari vergadert, Komt Schone Lucht & Ruime terug. Het Rondje Stopera wordt een terugkerend evenement tot de lucht in Amsterdam schoon is.

Check www.schoneluchtenruimte.amsterdam