Home Kunst Roots Festival staat stil bij situatie vluchtelingen

Roots Festival staat stil bij situatie vluchtelingen

0

Op 20 juni is het World Refugee Day. Amsterdam Roots Festival staat dan stil bij de situatie van de miljoenen mensen die hun thuisland ontvlucht zijn. In een avondvullend programma in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en Musicians without Borders worden de bestaande perspectieven op gevluchte nieuwkomers onderzocht en wordt er gekeken hoe kunst een positieve invloed kan hebben op de heersende beeldvorming. Tijdens deze avond wordt de kracht van kunst ingezet om te onderzoeken hoe we als samenleving tot nieuwe inzichten kunnen komen.

Beeld Omar Imam

De Syrische danser Ahmad Joudeh, die tot heel recent nog dansles gaf in Aleppo, zal een ontroerende choreografie uitvoeren. Spoken Word artiesten N*gga and da Terrorist brengen een indringend verhaal. De jonge muzikanten Ghaeth Almaghoot en Nawras Altaki zullen samen met Oene van Geel de avond omlijsten met een sprankelend muzikaal optreden. Tijdens de presentatie van het bordspel ‘No Man’s Land’, dat tot stand is gekomen in samenwerking met We Are Here, wordt het publiek geconfronteerd met de absurdistische werkelijkheid van de ‘immigratie industrie’. Daarnaast zal journalistencollectief OnFile hun nieuwe tijdschrift RFG Magazine presenteren en zal Samer Al-Kadri, de initiatiefnemer van de Pages Book Store, tijdens een live interview door een journalist van OnFile, vertellen hoe zijn boekwinkel tot stand kwam in Istanbul en vanaf juni een plek kreeg bij het Prins Claus Fonds in Amsterdam.

Al deze performances en presentaties zullen afgewisseld worden met een aantal ronde tafel discussies, gemodereerd door programmamaker, schrijver en journalist Bahram Sadeghi.

World Refugee Day | 20 juni | 20.00 uur | Pakhuis De Zwijger | gratis

Vorig artikelDerde prijs voor Roboticateam Metis in Europees kampioenschap
Volgend artikelKunst en kamperen komen samen op Urban Campsite in Science Park