Home Kunst ’s Avonds Hollandse Meesters bezoeken in Hermitage

’s Avonds Hollandse Meesters bezoeken in Hermitage

0
Paulus Potter, Straf van een jager, ca. 1647 © State Hermitage Museum, St Petersburg.

Gedurende de laatste negen dagen van de tentoonstelling Hollandse Meesters organiseert de Hermitage  [email protected]. Het museum is dan ook ’s avonds geopend. Het is de allerlaatste mogelijkheid om de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage te bezoeken.

De tentoonstelling zal niet worden verlengd. Na 27 mei gaan alle Hollandse Meesters terug naar de Hermitage in St.-Petersburg. De werken nemen daar weer hun eigen, vaste plek in de museumexpositie in. Zij hebben dan bijna acht maanden voor een feest van herkenning en ontdekking gezorgd op Nederlandse bodem.

Portret van jonge man door Rembrandt. Foto René Gerritsen/Jan Six Fine Arts.

Naast een laatste blik op Hollandse Meesters is ook in zijn eigen zaal, de recent toegeschreven Rembrandt Portret van een jonge man te zien. Evenals als de Portrait Gallery of the Golden Age en het Outsider Art Museum.

Vanaf 16 juni is het de beurt aan de kunstenaars van het Neoclassicisme zoals Batoni, Canova, Kauffmann en Mengs, in de toonstelling Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en het schoonheidsideaal van de 18e eeuw.

De Hermitage is van zaterdag 19 tot en met zondag 27 mei tot 22.00 uur geopend.
Check www.hermitage.nl/nl