Home Kunst Sail-editie van dichtersfestival trekt veel belangstelling

Sail-editie van dichtersfestival trekt veel belangstelling

0

Het befaamde dichtersfestival van Kattenburg beleefde een bijzondere editie, want het was Sail. Rond café Daan&Daan op het Kattenburgerplein was het vier middagen op rij een feestje van dichters en muzikanten met als hoogtepunt de zondag. Met medewerking van de Japanse fluitiste Yukari, het koor De Baksmaten, Stephan Aerts band, Les Fleurs du Nord en natuurlijk heel veel dichters uit Kattenburg en verre omstreken.

Bijzondere gast was fluitiste Yukari uit Japan. Zij werkte samen met dichters in New York en Tokio en zij trad meermalen op het Kattenburgerplein en begeleidde met haar prachtige muziek dichters waaronder Catlijne Beijst, bekend van de dichtersavonden die zij organiseert aan boord van het Einde van de Wereld. Op het achter het plein gelegen intieme Nieuwe Hoofdhof speelde zich een belangrijk deel van het festival af. In onvervalst Kattenburgs presenteerde Sassy Smit daar een verrassingsstour met een hele rij dichters, die voorlazen uit eigen werk.

William Sutton ‘speelt’ met Shakespeare.

Shakespeare in de tuin
Niet alleen lokaal dichtwerk was te beluisteren, ook werk van Shakespaere stond op het programma. Stand-up comedian en Shakespearekenner William Sutton, die onder meer in het Badhuistheater de Shakespeare Karaoke presenteert, liet in de tuin van café Daan&Daan zien welke kennis hij van het werk van de Engelse dichter heeft. Het publiek vroeg een gedicht en William Sutton droeg het voor. Uit zijn blote hoofd… Toch maar eens naar zijn onvolprezen show in het Badhuistheater!

Veel muziek
Het dichtersfestival biet uiteraard ruimte om dichters de ruimte te geven voor te dragen uit eigen werk, maar muziek speelt steeds een grote rol , met groepen als de Hark Dipsters, Squarebeatles, Whittlesea en Rendier Duo, Stephan Aerts c.s. en Les Fleurs du Nord. Een zanger stond dit jaar extra in het warme zonnetje. Dat was de 72-jarige Frans Steinhart, alias Franky. Beter bekend als de man met de gouden strot en vertolker van het repertoire van Frank Sinatra. Wat deed een zanger als Franky bij al die dichters? In een interview met De Echo onthult hij het : ‘Ach, ik heb veel gedichten geschreven, maar daar had ik geen succes mee… Dus ben ik maar gaan zingen. Met een goede song krijg ik hetzelfde effect.’  En zo kreeg hij veel succes met zijn zomervakantielied I don’t like work.

Franky, de man met de gouden strot.
Vorig artikelVertrouwd beeld
Volgend artikelLaatste wisent van Artis overleden