Home Overzicht Sarphatistraat nu fietsstraat waar auto’s gast zijn

Sarphatistraat nu fietsstraat waar auto’s gast zijn

0

De Sarphatistraat is bij wijze van proef omgezet van autostraat naar fietsstraat. Dat betekent dat het nu een straat is voor fietsers waar auto’s gast zijn. De doorstroming voor fietsers is flink verbeterd, zonder dat het autoverkeer vastloopt. Zowel bewoners, ondernemers als verkeersdeelnemers in de straat geven aan tevreden te zijn met de aanpassingen. Meer straten zullen nu worden aangepast.

Uit onderzoek blijkt dat er veel meer fietsers dan auto’s gebruik van maken van de Sarphatistraat. Op een gemiddelde werkdag maken zo’n 17.500 fietser gebruik van de Sarphatistraat. Door de straat aan te passen aan fietsers, is er een veiligere doorgang ontstaan voor fietsers. Auto’s kunnen nog steeds gebruik maken van de Sarphatistraat, maar mogen niet sneller dan 30 kilometer per uur rijden en en ze moeten de weg delen met fietsers. De aanpassingen hebben geen gevolgen voor het Openbaar Vervoer en taxi’s. Zij kunnen gebruik blijven maken van de trambaan.

De pilot om van de Sarphatistraat een fietsstraat te maken is bedoeld om te kijken of de gewenste effecten werden gerealiseerd. Dat is het geval en daarom wil het stadsbestuur de nieuwe inrichting zo houden, en verder uitbreiden over de binnenring. Dat betekent dat er op den duur meer fietsstraten komen, onder meer de verbinding tussen het Marnixplantsoen, het Leidseplein, het Weteringcircuit, het Frederiksplein, het Weesperplein en het Alexanderplein.