Home Sportgids Schaken

Schaken

0

Schaken is een strategisch bordspel voor twee spelers. Het spel wordt gespeeld op een vierkant bord met 64 velden. Bij de beginopstelling hebben beide spelers zestien speelstukken. Dat zijn een koning, een dame, twee torens, twee lopers, twee paarden en acht pionnen. Om de beurt doen de spelers een zet, waarbij voor elk speelstuk eigen regels gelden. Het doel van het spel is de tegenstander schaakmat te zetten. Toeval speelt geen enkele rol in het verloop. Het winnen of verliezen hangt niet af van geluk, maar volledig van de acties van de spelers.

Koninklijke Nederlandse Schaak Bond
Frans Halsplein 5, 2021 DL Haarlem, telefoon 023 525 4353 – internet www.schaakbond.nl


 

Verenigingen in de buurt

……..

Schaakschool Indische Buurt
Internet www.checkmemove.nl

Voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar in Oost. Buurtbewoners zijn welkom om te komen spelen, of om als vrijwilliger met de kinderen te oefenen.

Schaaklessen
Elke week krijg je les van een gediplomeerde schaakleraar in groepen van 12. Je krijgt er leuke opdrachten en spelletjes waardoor je het schaken beter gaat begrijpen. Je krijgt een werkboek en een cd-rom.

Oefenmiddagen
In onze schaakschool staan overal schaakborden, dus je kan bij ons ook komen schaken tegen je vriendje, vriendinnetje of een ander bezoeker. Er is een computerhoek waar je een partijtje kunt schaken of trainen en er zijn ook tafeltennissen en tafelvoetbalspel. We zijn iedere middag open van 15.30 tot 18.00 uur.

Meevaart, Balistraat 48, telefoon 06 1829 8290 (Mustapha Eljarmouni)

 

………

Schaakvereniging De Raadsheer
Internet
www.svderaadsheer.nl

Speelt in gebouw De Poort, Kattenburgerstraat 150, 1018 JH