Home Overzicht Schietbaan wordt virtual reality laboratorium

Schietbaan wordt virtual reality laboratorium

0

De marine heeft veel achtergelaten op het Marineterrein. Onder andere een langwerpig geluiddicht gebouw zonder ramen, de voormalige schietbaan. Het staat voor het gebouw waarin IJsfontein interactieve projecten ontwikkelt. Het is een onooglijk gebouw, dat het uitzicht belemmert en het niet meer als schietbaan mag worden gebruikt.

Slopen, zou je zeggen, maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren. IJsfontein heeft de schietbaan getransformeerd tot laboratorium voor het testen, onderzoeken en ontwikkelen van virtual reality toepassingen. De schietbaan is nu een VR-lab.

VR projecten
Virtual reality is volop in ontwikkeling. De verwachtingen ervan zijn hoog. En terecht. VR maakt het mogelijk om aanwezig te zijn en actief deel te nemen aan gebeurtenissen op plekken die niet bestaan of die te gevaarlijk zijn om er te komen. Het roept intense betrokkenheid op bij een verhaal. IJsfontein maakt gebruik van VR voor educatieve methoden en leerzame belevingen. Op dit moment zet IJsfontein VR in voor projecten in de zorg, bedrijfsveiligheid of bijvoorbeeld museale installaties.

Brug tussen partijen
Naast eigen projecten stelt IJsfontein de ruimte ook ter beschikking aan andere VR-specialisten van het Marineterrein. Het nieuwe VR-lab vormt zo een brug tussen de echte en virtuele werkelijkheid door opdrachtgevers, creatieven en techneuten met elkaar te verbinden.