Home Overzicht Scholieren verdiepen zich in zwerfafval en ontwerpen straatborden

Scholieren verdiepen zich in zwerfafval en ontwerpen straatborden

0

Leerlingen van zes IJburgse basisscholen ontwierpen straatborden tegen zwerfafval. Dat was naar aanleiding van lessen over de afvalproblematiek. Meer dan vijftig ontwerpen zijn ingestuurd. Acht ontwerpen krijgen een plek op IJburg.

Leerlingen van het IJburg College 2 gaven, in samenwerking met de werkgroep IJburg Schoon, les op basisscholen van IJburg. Ze gebruikten daarbij verschillende lesmethoden zoals video’s, een pubquiz, het werken met een zelfgemaakte documentaire tot diepgaande kennisoverdracht.

Designwedstrijd
De leerlingen van de basisscholen kregen op hun beurt de mogelijkheid om mee te doen aan een designwedstrijd van straatborden die het veroorzaken van zwerfafval moeten ontmoedigen. Alle meer dan vijftig ontwerpen staan nu op Hallo IJburg. Tot en met 7 december kan iedereen een stem uitbrengen op de beste, mooiste of leukste designs. Van de winnende ontwerpen worden borden gemaakt die een plekje krijgen op IJburg. Op 14 december om 15.00 uur, wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het IJburg College aan de Pampuslaan. Wil je daar bij zijn? Mail even naar [email protected]