Home Duurzaam Schone gedachten van wethouder Choho over afval en scheiden ervan

Schone gedachten van wethouder Choho over afval en scheiden ervan

0

Als het aan wethouder Abdeluheb Choho ligt wordt Amsterdam schoner en gaan de Amsterdammers afval beter scheiden. De gemeente gaat het scheiden van van afval stimuleren en aandacht geven aan het zorgen voor een schonere stad. De gemeente neemt extra maatregelen om efficiƫnter en flexibeler te werken, te experimenteren en te leren van wat wel en wat niet werkt.

Iedereen wil wonen en werken in een schone stad. Als je zorgvuldig omgaat met afval door het te scheiden, afval in prullenbakken te gooien en de stad schoon houden, draag je bij aan een betere toekomst. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Zowel aan het goed scheiden van afval als het schoonhouden van de stad.

Containers dichtbij huis
Afval scheiden wordt makkelijker door de komende jaren het aantal ondergrondse containers voor gescheiden afval te verdubbelen. Ze komen ook dichter bij de huizen te staan. Voortaan kan dichtbij huis papier, glas, textiel en plastic in aparte containers worden gegooid. Van deze waardevolle stoffen kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt.

10 maatregelen voor een schone stad
Speciale teams draaien het hele jaar door extra schoonmaakrondes in 10 gebieden. Er worden tot duizend extra afvalbakken geplaatst of herplaatst die goed herkenbaar en zichtbaar zijn voor de omgeving. De graffiti en kladvervuiling wordt aangepakt. Bij tien van de grootste evenementen is de stad binnen 12 uur weer schoon (denk aan Koningsdag en Gaypride). Er wordt samenwerking gezocht met ondernemers en bewoners. Want een schone stad is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Afval en zwerfvuil
De meeste klachten van bewoners die bij de gemeente binnenkomen hebben betrekking op afval en zwerfvuil. Handhavers gaan daarom samen met reinigers op pad om controles uit te voeren bij locaties waar vaak afval wordt gedumpt. Er wordt dan ergens schoongemaakt omdat het vies is en veel mensen er last van hebben. Niet omdat de straat nu eenmaal op de lijst staat.