Home Lezen en schrijven Schrijf over Oost en win een mooie prijs

Schrijf over Oost en win een mooie prijs

0

Schrijf je straat is de schrijfwedstrijd van de Schrijvers uit Oost. In drie rondes kun je deelnemen met een kort verhaal, fictie en non-fictie. Maar ook een liedtekst, spoken word en een gedicht is welkom. Zolang de inzending zich maar afspeelt tegen de achtergrond van Amsterdam Oost. De derde ronde van de wedstrijd is gestart.

De tweede ronde is reeds gesloten, de winnaars worden bekend gemaakt in DWARS die op 30 maart verschijnt. De inzendtermijn voor de derde en tevens laatste ronde sluit op 1 april 2018. Zend je verhaal of gedicht naar [email protected] o.v.v. Schrijf je Straat en je maakt kans dat jouw bijdrage in de krant DWARS door de Buurt en oost-online wordt gepubliceerd. Maximum aantal woorden is 1.500. Ook mensen die niet in Oost wonen kunnen meedoen.

Doe mee en maak kans op publicatie in DWARS, oost-online en/of de derde verhalenbundel. En maak kans op de grote Babel&Voss-prijs van 500 euro.

Na de derde ronde wordt in het 200ste nummer van DWARS door de buurt van alle gepubliceerde inzendingen de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een geldprijs van 500 euro en maakt kans dat de inzending wordt opgenomen in het derde deel uit de reeks verhalenbundels Oost en Meer Oost van uitgeverij Babel & Voss.

Het woord straat
‘We houden van het woord straat’, zegt hoofdredacteur Arie van Tol van Dwars door de buurt. ‘maar dat hoeft niet per sé je eigen straat te zijn. Het woord staat symbool voor alles wat zich afspeelt of zou kunnen afspelen binnen de huizen en in de straten van Oost.’

Deskundige jury
Een jury bestaande uit de Schrijvers uit Oost-redacteuren Maaike Bergstra, Teuntje Klinkenberg en Jessica Swinkels en DWARS-hoofdredacteur Arie van Tol zal zich met de grootst mogelijke zorgvuldigheid over de inzendingen buigen. Door inzending verklaar je je akkoord met publicatie, maar mocht je verhaal daarvoor in aanmerking komen, dan wordt er eerst nog contact met je opgenomen.

Schrijvers uit Oost
Schrijf je straat
is onderdeel van Schrijvers uit Oost, het programma rond schrijvers die wonen en werken in Amsterdam-Oost. Verhalen van Schrijf je Straat-winnaars verschenen eerder in de bundels Oost (2013) en Meer Oost (2015) bij Uitgeverij Babel & Voss. Dat zijn onder meer Simone van Saarloos, Eva Kelder, Roos van Rijswijk, Pieter Olde Rikkert, Derk Fangman, Ebru Akyildiz, Lotte Lentes, Roos Mertens, Tova Lindt, Renée Simons en Nazan Bilen.

Meer informatie www.schrijversuitoost.nl | [email protected]

Vorig artikelScience Park wordt hotspot voor kunstmatige intelligentie
Volgend artikelTwaalf schoolkampioenen lezen voor in kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd