Home Lezen en schrijven Schrijver Alain Mabanckou komt naar de Oba Akademie

Schrijver Alain Mabanckou komt naar de Oba Akademie

0
Foto Shevaun Williams

De Congolese bestseller-auteur Alain Mabanckou komt op zondag 21 januari naar de Centrale Oba. Literatuurcritica Margot Dijkgraaf interviewt hem tijdens de baA Akademie over zijn gehele oeuvre en in het bijzonder de recent in Nederland verschenen roman Prins Peper.

Alain Mabanckou (1966) debuteerde in 1998 met de roman Bleu Blanc Rouge. Sindsdien verkocht hij wereldwijd miljoenen boeken. Toch is recent pas zijn laatste roman getiteld Petit Piment vertaald en gepubliceerd onder de naam Prins Peper. Dijkgraaf spreekt met Mabanckou over zijn werk, zijn vele reizen rond de wereld en zijn ontmoetingen met jonge mensen. Naast Mabanckou gaan ook twee andere schrijvers in gesprek: Koen Peeters, die de ECI Literatuurprijs 2017 kreeg voor zijn roman De mensengenezer, en Vamba Sherif, auteur van onder andere De zwarte Napoleon.

Afrika en Europa
Mabanckou is opgegroeid in Congo-Brazzaville en verhuisde in 1989 naar Parijs om daar te studeren. Tegenwoordig woont hij in Amerika en doceert hij aan de University of California in Los Angeles. In zijn boeken zijn migratie, identiteit en de relatie tussen Afrika en Europa terugkerende thema’s.

Oba Akademie op zondag 21 januari om 16.00 uur in de Centrale Oba. Tickets € 7,50 / € 3,75 met Oba-pas, collegekaart en voor We Are Public Leden. De voertaal is Engels.