Home Sport&Fit Science Park schaaktoernooi verwacht 350 deelnemers uit meer dan 15 landen

Science Park schaaktoernooi verwacht 350 deelnemers uit meer dan 15 landen

0

Tien dagen voor de start van het toernooi waren er al 320 inschrijvingen, uit 15 verschillende landen voor het Amsterdam Science Park Schaaktoernooi. Daarmee heeft het zomerfestival zijn status als populair toernooi voor zowel vakantiegangers als professionals opnieuw bewezen. Als nevenactiviteit zal de schaakschool uit de Indische buurt van Mustapha Eljarmouni het toernooi bezoeken op zondag 10 juli.

De organisatie van het toernooi is erin geslaagd om het aantal deelnemende grootmeesters uit te breiden van één vorig jaar naar vijf dit jaar. Op papier zijn de Duitse grootmeester Vitaly Kunin en zijn Nederlandse collega Erik van den Doel de topfavorieten in de hoofdgroep. Van den Doel won het toernooi eerder in 2014, met de prachtige score van 8,5 uit 9.

Vier groepen
De deelnemers spelen in vier verschillende groepen op basis van hun speelkracht. Ook is het mogelijk om in de twee verschillende vierkampgroepen te spelen, voor schakers die niet in de gelegenheid zijn om zich negen dagen vrij te maken. De deelnemers in de hoofdgroep strijden om een gegarandeerde eerste prijs van 1.750 euro.

Commentaar in de Oerknal
De partijen van de kwalificatie zullen in het sfeervolle café ‘De Oerknal’ live van commentaar worden voorzien door Tom Bottema, perschef van het Tata Steel Chess Tournament, dat tevens het schaakmateriaal beschikbaar stelde voor het toernooi. Zie voor meer informatie over het NK-schaken de volgende link: www.nkschaken.nl. Meer info over het Science Park Schaaktoernooi en de deelnemers is te vinden via deze link: www.amsterdamchess.com

Het 6e Amsterdam Science Park Open Schaaktoernooi wordt gespeeld in het Sportcentrum Universum van zaterdag 9 tot en met zondag 17 juli.

www.amsterdamchess.com