Home Overzicht Seksclub LV aan de Middenweg door de burgemeester gesloten

Seksclub LV aan de Middenweg door de burgemeester gesloten

0

De seksclun LV aan de Middenweg 144 is door burgemeester Eberhardt van der Laan voor onbepaalde tijd gesloten. Dat gebeurde naar aanleiding van meldingen over handel in harddrugs.

Bij de gemeente en bij de politie zijn de afgelopen jaren anonieme meldingen binnengekomen over handel in harddrugs in de club. Naar aanleiding hiervan heeft op 17 december vorig jaar een integrale controle door de politie, het Openbaar Ministerie, de gemeente en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid plaatsgevonden in het pand. Hierbij is cocaïne, MDMA en GHB aangetroffen in de tassen en de kluisjes van een aantal sekswerkers die aanwezig waren. De controle is onderdeel van de aanpak van malafide horeca en misstanden prostitutie in Amsterdam.

De burgemeester ontving een rapportage van de politie en heeft op 13 januari het besluit genomen om Club LV te sluiten. Daarop is door de exploitant een Voorlopige Voorziening aangevraagd om de seksclub open te houden tot het moment dat er een beslissing op bezwaar was genomen. Donderdagmiddag 2 februari is het vonnis van de voorzieningenrechter gepubliceerd. De rechter oordeelt dat het besluit rechtmatig is en dat de burgemeester Club LV op vrijdag 3 februari na 16.00 uur voor onbepaalde tijd mag sluiten.