Home Overzicht Sfeervolle winteractiviteiten in de Plantage

Sfeervolle winteractiviteiten in de Plantage

0

In de Plantage kun je in december binnen en buiten genieten van sfeervolle winteractiviteiten. De Hortus is weer extra lang open met de ‘Hortus by Night’ avonden. En vlakbij is de Hermitage weer omgetoverd tot ‘winterpaleis aan de Amstel’.

Foto Jan Jaap Hubeek

De Hortus is deze winter weer extra lang open met de ‘Hortus by Night’ avonden. Tijdens deze avonden kan je volop genieten van een sprookjesachtig verlichte tuin en kassen, spannende avondrondleidingen en een winterterras met kampvuur. Om je avond compleet te maken, boek je dan ook nog een tafeltje in het winterrestaurant.

Iedere dag activiteiten in de Hermitage
In de Hermitage beleef je van zaterdag 8 december tot en met zondag 6 januari de ultieme feestmaand met iedere dag activiteiten voor jong en oud. Van Verhaal op zaal door de tentoonstellingsmakers, diverse concerten – waaronder de Winteravonden aan de Amstel – creatieve workshops voor kinderen, volwassenen én families tot een ware spelklassieker: de pubquiz.

Vadertje vorst luidt nieuwe jaar in
De kerstsfeer begint al bij binnenkomst als je een ruim vijf meter hoge kerstboom tegenkomt. In het café-restaurant wordt dagelijks een overheerlijke Chef’s Lunch geserveerd en zijn er winterse lekkernijen als glühwein. In de kerstvakantie is er een speciaal kindermenu. De Hermitage sluit het jaar af met een bezoek van Vadertje Vorst en luidt het nieuwe jaar in met het traditionele nieuwjaarsconcert in de kerkzaal.

Vier tentoonstellingen
In december zijn er in de Hermitage vier tentoonstellingen. Natuurlijk de grote tentoonstelling Classic Beauties over kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw.
De tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw en neem ook een kijkje in de Outsider Art Galerie. Daar is de expositie Raw Beauties te zien. En vergeet niet een bezoek te brengen aan Panorama Amsterdam.  In deze surroundshow beleef je het ontstaan en de groei van Amsterdam, van de vroege middeleeuwen tot nu.

Sprookjesachtige wereld van de Hortus
Na het bezoek aan de Hermitage trek je een dikke trui aan voor een winterse nachtwandeling door de Hortus. Ontdek de sprookjesachtige wereld van de botanische tuin van Amsterdam bij nacht. De Hortus creëert een knusse wintersfeer met duizenden glinsterende lichtjes in de tuin. In de kleurrijk verlichte kassen loop je langs eeuwenoude palmen en bijzondere tropische planten. Iedere avond starten er boeiende rondleidingen voor het hele gezin, waarin een gids je laat zien hoe dieren en planten reageren op de nacht.  Je winteravond is natuurlijk helemaal compleet met een diner in het winterrestaurant in de Oranjerie an de Hortus.

Tijdens de Hortus by Night avonden is de Hortus toegankelijk tegen een gereduceerd entreetarief van € 5,- tussen 17.00 en 22.00 uur.

De Hortus by Night avonden zijn op 20, 21, 22 en 23 december |
27, 28, 29 en 30 december | 3, 4, 5 en 6 januari 2019

Check  hermitage.nl/winter | dehortus.nl

 

 

Vorig artikelGezellige kwetteraar met gevarieerde zang
Volgend artikelZwarte Piet: kinderheld, stripfiguur of moderne slaaf?